You are currently viewing Cum se depune un dosar online la Registrul Comertului?
Depunere dosar online

Cum se depune un dosar online la Registrul Comertului?

Dosar online
Depunere dosar online

Cum se depune un dosar online? Desi procedura de depunere online a dosarelor la Registrul comertului ar fi putut sa vina natural, in cele din urma un virus (COVID-19) a provocat toata aceasta schimbare.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgem atunci cand dorim sa depunem un dosar online la Registrul Comertului?

A. In primul rand trebuie sa contactam un furnizor de semnaturi electronice.

Vom avea nevoie de o semnatura electronica pentru a face orice mentiune la Registrul comertului.

Noi colaboram cu cei de la Alfa Trust si putem spune ca au fost profesionisti pe tot parcursul colaborarii.

O sa va lasam un link in cele ce urmeaza daca sunteti interesati sa accesati serviciile lor de semnatura electronica: https://www.alfatrust.ro/

B. In al doilea rand va trebui sa pregatiti toate documentele pentru mentiunea pe care o veti depune.

C. Dupa ce ati obtinut semnatura pe fiecare document in parte de la asociatii societatii va trebui sa scanati documentele in format PDF si sa la contrasemnati cu ajutorul semnaturii electronice.

D. In urma semnarii documentelor cu ajutorul semnaturii electronice veti urma procedura de inregistrare a documentelor pe site-ul Registrului comertului:

https://portal.onrc.ro/ONRCPortalWeb/users/ONRCUserPortal.portal

Procedura este una simpla si la indemana oricui. Daca se parcurg pasii o data intrati pe site-ul Registrului Comertului, la sectiunea: Inregistrarea in RC si autorizare PJ.

Care este concluzia?

In concluzie veti scuti foarte mult timp. Daca veti alege sa depuneti dosarele online si prin intermediul unui drum la Registrul comertului.

Totodata orice completare a dosarului online, se poate face deasemenea prin intermediul procedurii online, nefiind necesar un drum la ORC.

Ce castigati daca depuneti dosarul online?

Desi semnatura digitala este un cost pe care trebuie sa il suportati in plus, putem spune ca merita pentru simplul fapt ca veti economisi timp.

Prin urmare daca veti depune mai multe dosare in decursul unui an de zile, sfatul nostru este sa incercati sa depuneti aceste dosar online pentru a castiga timp si in definitiv bani.

Lasă un răspuns